Egyenlő eséllyel az utakon!

Mozgáskorlátozottak, vakok és látássérültek, siketek és hallássérültek, értelmi fogyatékosok és autisták közlekedését segíti az állam – jelentette ki a pénteki kazincbarcikai idei első Borsod- Abaúj- Zemplén megyei gépjármű átadási ünnepségen Szabó Krisztián, a Széchenyi Lízing Zrt. értékesítési vezetője.

A támogatás révén akár fél áron juthatnak a súlyos fogyatékosok gépjárműhöz segítve ezzel munkába járásukat orvosi, vagy oktatási ellátásukat, illetve gondoskodó hozzátartozóikat.

Három év alatt ezren

A támogatási program résztvevői (Széchenyi Lízing Zrt., Suzuki Magyarország Zrt., Signál Biztosító Zrt., Lehetőségautó Kft.) 2014-ben is azon dolgoznak, hogy minél több jogosulthoz jusson el a kormány által biztosított lehetőség – érvelt Szabó Krisztián.

Közös célunk, hogy a súlyosan fogyatékos személyek életét könnyebbé tegyük, elősegítsük egyenlő esélyüket a közlekedésben is. Az elmúlt 3 év során, a több mint ezer alanyi jogosult használta ki a megújult gépjárműszerzési támogatás adta lehetőséget, amelyből nagyságrendileg 700-an választották az új gépjármű beszerzését. Éves szinten megközelítőleg 1000 db új Suzuki gépjármű átadásával segítjük az egészségügyi állapotukból fakadóan közlekedésükben akadályozott emberek rehabilitációját, és hozzátartozóik élet, mindennapjaikat.

A Lízing cég nevében Tóth Tünde marketing és kommunikációs vezető átadta a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete által szeptemberben megrendezendő Esélyegyenlőségi Nap szervezésére szánt 100 ezer forintos támogatásról szóló nyilatkozatotTomkóné Kiss Máriának, az egyesület elnökének. Ezt követően Nagy Mártonné bekölcei lakos átvette a kedvezményes autóját a SZABÓ SUZUKI-MAZDA Márkakereskedés és Szervizben.

Forrás: http://www.boon.hu/egyenlo-esellyel-az-utakon/2487207 Kazincbarcika

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s